Wie zijn we?

Robrecht Wijnen is initiatief nemer van Brickshuren.be, een bedrijf dat tijdens de lockdowns dure LEGO-dozen verhuurde aan particulieren om thuis te bouwen.
Verschillende scholen stelden de vraag om ook LEGO te mogen huren. Daarom ontwikkelde hij een speciale workshop voor het Lager Onderwijs. Na onderzoek bleek dat LEGO in de klas sterk beperkt is. Ongetwijfeld heb je wel al gehoord van de LEGO League, die toch vooral op technisch sterke leerlingen steunt, en veel van de leerkracht vraagt. Of mogelijk heb je wel een van de WeDo 2.0 dozen van de provincie gehuurd. Ook een mooi pakket.


Als ouder van een mindervalide kind dat in een gewone school les volgt, zag Robrecht alle dagen de nood aan differentiatie. Daarom ontwikkelde hij de allereerste op materiaal gedifferentieerde workshop waar elk kind zélf actief bezig is.


Later volgden LEGO-kampen tijdens de schoolvakanties, maar ook daar bleef het niet bij. Workshops, teambuildings, feestjes,… Vooral de speelpleinwerkingen zijn momenteel erg “hot”.


Robrecht studeerde zelf regentaat Wiskunde-Informatica-Biologie, maar besloot halverwege een andere weg in te slaan. Het onderwijs is echter nooit ver weg geweest. Hij is lid van de Algemene Vergadering op school en heeft daardoor een duidelijk beeld van de ins en outs op scholen. Hij helpt dikwijls mee als vrijwilliger in de klasgroep en is reeds meer dan 15 jaar actief in de jeugdbeweging, waarvan de laatste 8 jaar als hoofdleiding.


Wij willen volgende personen expliciet bedanken:
Familie Moechars - Le Jeune
Ruben Le Jeune
Stijn Moekaars
Michael Perdaens
Ons mama, voor de raad en steun
Alle scholen waar we proef mochten draaien