Wie zijn we?

Robrecht Wijnen is initiatief nemer en mede-eigenaar van Brickshuren.be, een bedrijf dat dure LEGO-dozen verhuurt aan particulieren om thuis te bouwen.
Hij ontwikkelde deze workshop nadat verschillende scholen de vraag stelden om LEGO te huren.
Na onderzoek bleek dat LEGO in de klas sterk beperkt is. Ongetwijfeld heb je wel al gehoord van de LEGO League, die toch vooral op technisch sterke leerlingen steunt, en veel van de leerkracht vraagt. Of mogelijk heb je wel een van de WeDo 2.0 dozen van de provincie gehuurd. Ook een mooi pakket.


Als ouder van een mindervalide kind dat in een gewone school les volgt, zag Robrecht alle dagen de nood aan differentiatie. Daarom ontwikkelde hij de allereerste gedifferentieerde workshop waar elk kind zélf actief bezig is.
Robrecht studeerde zelf regentaat Wiskunde-Informatica-Biologie, maar besloot halverwege een andere weg in te slaan. Het onderwijs is echter nooit ver weg geweest. Hij is lid van de Algemene Vergadering op school en heeft daardoor een duidelijk beeld van de ins en outs op scholen. Hij helpt dikwijls mee als vrijwilliger in de klasgroep en is reeds 15 jaar actief in de jeugdbeweging, waarvan de laatste 6 jaar als hoofdleiding.


Wij willen volgende personen expliciet bedanken:
Familie Moechars - Le Jeune
Ruben Le Jeune
Stijn Moekaars
't Piepelke Bilzen
Alle scholen waar we proef mochten draaien